Naisasiaa

Viime viikon perjantaina 7.3.2008 vierailimme Kokoomuksen naisten liiton Tulevaisuuskoulutettavien ryhmällä peruspalveluministeri Paula Risikon tykönä Sosiaali- ja terveysministeriössä. Täytyy sanoa, että melkoista vauhtia ja kiirettä tuntuu ministerin salkku teettävän, mutta oli todella hienoa, että hänellä oli aikaa käydä kertomassa meille sosiaali- ja terveysalan nykyisistä hankkeista ja tulevaisuuden näkymistä ennen kiiruhtamistaan presidentinesittelyyn.

Olen kuullut muutamaan otteeseen hänen puhuvan eri tilaisuuksissa ja täytyy sanoa että Risikolla on sanat hyvin hallussaan. Kaikkein ihaninta on, että jokaisessa puheessaan hän siteeraa 3-vuotiasta tytärtään ja pohjalaisia sananlaskuja. Nuo asiat kertovat paljon hänen arvomaailmastaan joka taas vaikuttaa suuresti hänen tapaansa toimia ministerinä. Luulenpa että tulevassa terveydenhuoltolaissa näkyy pitkälti tämä perhe- ja asiakaslähtöisyys, ainakin perjantain tapaamisen aikana sen käsityksen saimme.

Lauantaina 8.3. oli kansainvälinen naisten päivä, joten siitä otsikko Naisasiaa. En ole feministi enkä ole oikeastaan koskaan kokenut syrjintää sukupuoleni vuoksi, mutta toki toivon joka kuukausi palkkapäivänä, että 80 senttiseni olisi 1 euron arvoinen. Osallistuimme perjantaina Helsingissä naistenpäivän juhlaan, jossa olivat asiaa puhumassa muun muassa Heidi Hautala ja Tarja Filatov. On hienoa, että naisten "kustannuksella" voidaan viettää juhlapäivää ja siten edistää naisasiaa - varsinkin niissä lukuisissa maissa joissa tasa-arvoasiat ovat todella huonolla mallilla. Mutta taidanpa järjestää tänä iltana kotona miesten päivän - ihan vain yhden miehen kunniaksi :)

Paula Risikolta lainaan pohjalaista sanontaa "Tyhmä saa olla, muttei neuvoton". Hyvä neuvo meille kaikille - sekä naisille että miehille!