Hiljennymme jouluun

Perheemme alkaa pikkuhiljaa kääntyä joulu moodiin. Lapset odottaa sairaan kovasti pukin saapumista ylihuomenna ja näyttää siltä, että pukki parka joutuu raahaamaan meille tullessa mukanaan järkyttävän suurta ja painavaa säkkiä - kiitos kaikkien ihanien ja rakkaiden isovanhempien ja kummien minulle ei itselleni jäänyt paljon hankittavaa, etunsa isossa suvussa. Mutta kiitän myös lapsiani, joilla ei yllätyksekseni ollut mitään ylikalliita lahjatoiveita tänä vuonna - johtunee varmaan siitä, että talosta löytyy jo kaikenmaailman pelikonsolit ja kännykät yms. Olen säästynyt pahemmalta joulustressiltä ja saanut rauhassa siivoilla ja juosta ruokakaupassa, huomenna alkaa jouluaterian esivalmistelut mätimoussen ja jälkiruokien valmistuksella. Minä taidan odottaa jouluateriaa yhtä paljon kun lapset pukkia.

Joulumieltäni on latistanut loppuvuoden mittaan kaikki kamalat uutiset. Täytyy sanoa, että eilinen uutinen sai minulle äitinä palan kurkkuun ja kyyneleet silmiin.  http://www.iltasanomat.fi/kotimaa/vantaan-perhesurma-asunnosta-loytyi-kaksi-testamenttia/art-1288437069198.html - vetää sanattomaksi ja pään tyhjäksi. Kaiken lisäksi näitä uutisia tuntuu tulevan jatkuvasti tiheämpään. Totesin jo illalla alakuloissani miehelleni, josko muuttaisimme kuuhun...

Joulun jälkeen onkin sitten loistavasti voimia presidentinvaalikamppailuun. Jo välipäivinä on kuopiolaisia kokoomuspäättäjiä näytillä ja huastateltavaksi Kuopion Cafe Niinistössä Tulliportinkadulla, pitääpä itsekin poiketa.

Rauhallista joulua kaikille, hiljennytään muutamaksi päiväksi nauttimaan pimeydestä, kynttilänvalosta ja hyvästä suomalaisesta ruoasta.