Koulutus tekee hyvää. Läpi elämän.

Pääsimme tänään Savon koulutuskuntayhtymän tarkastuslautakunnan kanssa tutustumaan uuteen Savon ammattiopiston kampukseen Kuopion Savilahdessa. Kampus otettiin käyttöön tämän lukuvuoden alussa ja viimeiset muuttajat pääsevät asettumaan taloon vuoden loppuun mennessä.

Vanhoilla kampuksilla oli toistuvasti sisäilmaongelmia eivätkö vanhentuneet tilat enää palvelleet hyvin nykyaikaista oppimista. Siksipä oli ilo nähdä tyytyväisiä opiskelijoita ja erityisesti henkilökuntaa työntouhussa tiloissa, joiden suunnitteluun he pääsivät alusta saakka osallistumaan.

Savilahden kampuksessa on tietenkin yksi seikka ylitse muiden - naapureina ovat Itä-Suomen yliopisto ja Savonia ammattikorkeakoulu. 

Koska kukaan meistä ei tiedä miltä tulevaisuuden työelämä tulee näyttämään ja millaista osaamista opetamme ammattilaisille vaikka 10 vuoden päästä, on tärkeää, että nyt rakennetut tilat elävät mukana muutoksessa. Ja koska nykyaikaiseen rakentamiseen liittyy vahvasti myös ekologisuus sekä rakennus- että käyttövaiheessa, voisin todeta että saimme tänään tutustua todelliseen tulevaisuuden kampukseen.