Talvinen Alanya

Suomen talvi on tänä vuonna Kuopion leveysasteilla ollut todella harmaa, kaikki lumet sulivat pois uuden vuoden jälkeen vieden hiihtoladut mennessään. Harmauteen kyllästyneenä kävin tammikuun lopussa tankkaamassa itseeni hiukan energiaa auringosta Turkin Alanyassa ja kylläpä taas jaksaa kun päivä pohjolassakin alkaa jo pikkuhiljaa pitenemään kevättä kohti.

Sään puolesta sattui Alanyan matkalle sopiva rako. Siellä oli myrskynnyt ennen sinne menoamme ja ennusteen mukaan myrsky ja kylmempi ilma palaa vielä hetkeksi ennen kuin uusi kesä taas koittaa. Meille sattui siis mukavat +18 asteen aurinkoiset säät ulkoilla. Askeleita kertyikin seitsemän päivän aikana reilut 100 000.

Alanyaan kannattaa mennä sesongin ulkopuolella myös siksi, että siellä on entistäkin edullisempaa. Tosin ravintoloita ja muita viihdykkeitä ei ole auki kuten huhtikuusta marraskuulle mutta markkinoilta saa yhtä hyviä tuotteita kuin aina jopa edullisemmin kuin kesällä - ja turkkilaisten markkinoiden tuotteet ovat kasvissyöjän taivas! Itselleni yksi tärkeimmistä syistä mennä Alanyaan tähän aikaan vuodesta on kuitenkin tavata ihania ystäviäni. Turkkilaiset työskentelevät sesongin aikana kellon ympäri, joten talvella ollaan sitten lomalla ja heillä on aikaa myös minulle.